Welk vastgoedtype bent u?

Beste lezers,

Vandaag gaan wij maar eens de filosofische toer op: hebt u al eens nagedacht over de volgende, toch wel existentiële vraag?

Welk vastgoedtype bent u, op de keeper beschouwd?

Wij zeggen wel eens, en gelukkig bedoelen we dat dan spreekwoordelijk, dat de Belg een baksteen in zijn maag heeft, en er zijn uiteenlopende redenen waarom dat het geval is, we sommen de voornaamste redenen even op (link):

1. De Starter:de starter heeft besloten dat vastgoed een beter rendement oplevert dan een spaarboekje. Wat niet zo moeilijk is, als u het aan mij vraagt. Maar de starter heeft helaas nog geen ervaring in vastgoedinvesteringen, en hij wordt bedolven onder de aanbiedingen, die vaak te mooi lijken om waar te zijn. De starter droomt van torenhoge rendementen, en zit op een roze, maar niet-realistische wolk.

2. De Genieter: de Genieter wil vooral genieten van zijn vastgoedinvestering, vandaar de naam van dit type 🙂 Het extra werk, en de zorgen die bij vastgoed vaak komen kijken, daar heeft de Genieter een broertje dood aan. Om het met een hedendaags woord te zeggen, de Genieter houdt van ontzorging, ook als dat ten koste gaat van een beetje rendement.

3. De Planner: de Planner denkt graag ver vooruit. Ook al is de Planner bv. nog maar 30 jaar oud, of jong, toch denkt de Planner al aan zijn (of aan haar) pensioen, en dan is vastgoed natuurlijk een mooi appeltje voor de dorst. Of de Planner koopt nu al vastgoed waar hij of zij later kan gaan wonen, als de bestaande woning te groot is geworden qua onderhoud, en dies meer.

4. De Vennoot: de Vennoot ziet de zaken iets grootser, en hij (of zij) pakt de zaken professioneel aan, hij of zij benadert vastgoedinvesteringen vanuit een professioneel oogpunt, eventueel met een vastgoedvennootschap en de hele machinerie!

Er zijn nog veel andere types, waaronder bijvoorbeeld, de Vakantieganger, maar goed, we zullen het eenvoudig houden.

Voor de hierboven beschreven types, en dan vooral voor de ondernemer van het type “Ernstige vastgoed-liefhebber”, lanceert Voka Vlaams-Brabant een Lerend Netwerk Vastgoed. Het is natuurlijk niet de bedoeling dat we hier platvloers reclame gaan maken, maar toch, als ondernemer ben je in de eerste plaats bezig met je business, en vastgoed speelt daar soms een belangrijke rol in.

Als je daarover goed geïnformeerd bent, dan bespaart je dat tijd, én het behoedt je voor accidenten en malheuren. Tijdens vijf sessies delen experts hun lessons learned, en vooral, het is een “lerend netwerk”: het gaat er dus interactief aan toe!

Banner

Er wordt thematisch gewerkt rond deze zaken:

a) “Een blik achter de schermen van bedrijfsmatig vastgoed” (Docent: Ann Verresen)

b) “KMO-vastgoed en update over fiscaliteit” (Docent: Tim Melis)

c) “Omgevingsvergunning voor jouw KMO” (Docent: Bruno Depondt)

d) “Deeleconomie: co-working & de vastgoedmarkt” (Docent: Stijn Geeraerts, Jo De Wolf en Serge Hannecart

e) “Welke rol speelt vastgoed in de ‘War for Talent’ ?” (Docent: Jo Verbruggen)

Zo. Op 19 februari gaan we van start, en vervolgens zijn dit de data om aan te kruisen in de digitale agenda: donderdag 4 april 2019, dinsdag 4 juni, dinsdag 27 augustus, en dinsdag 22 oktober. De locaties zijn best bijzonder, van een opleiding in vastgoed mag je dat wel verwachten, natuurlijk. Als je graag wil weten wélke locaties: die vind je hier terug: https://www.voka.be/activiteiten/lerend-netwerk-vastgoed

Als je vragen hebt voor ons, over vastgoed, of eerder algemeen en filosofisch van aard, slechts één adres: marjanne.migom@voka.be !

Met vriendelijke groeten,

Peter

Banner

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s